Главна / Вести / Косово и Метохија / У Србији 250 нових случајева коронавируса, преминуло 6 пацијената

У Србији 250 нових случајева коронавируса, преминуло 6 пацијената

Према последњим подацима, у Србији је у последња 24 часа потврђено је 250 нових случаја коронавируса. Преминуло је још шест пацијената. Стручњаци очекују да крајем шесте недеље почне да опада број заражених. До понедељка у 5 сати ујутру важи забрана кретања.

О мерама за наредни викенд одлучује Кризни штаб

Докторка  Дарија Кисић Тепавчевић рекла је да ће Кризни штаб донети одлуку о мерама у наредном периоду, па и о полицијском часу за наредни викенд.

На питање да ли су тачне спекулације да ће бити донета мера забране кретања од идућег четвртка до понедељка, докторка Кисић Тепавчевић је рекла да све мере које се доносе имају само један циљ, а то је да се смањи могућност да дође до контакта особе која је инфицирана и оне која је осетљива.

На питање када може доћи до релаксације мера, Дарија Кисић Тепавчевић је рекла да је суштина да се вирус ослаби.

Према њеним речима, најбољи показатељ да вируленција слаби јесте смањење броја пацијената на респираторима и када будемо имали више пацијената у привременим болницама као на Сајму него у клиникама. Када ће се то десити, понавља, искључиво зависи од нас.

Заменица директора института “Батут“ Дарија Кисић-Тепавчевић

Више од 400 излечених пацијената

У Србији је до сада више од 400 излечених пацијената у Србији, рекао је доктор Горан Стевановић и објаснио да су то они пацијенти код којих је потпуно разрешена клиничка слика и који су имали два узастопна негативна теста на коронавирус.

У установама социјалне заштите 44 корисника позитивна

Коронавирус потврђен је код 44 корисника установа социјалне заштите и код 25 запослених у тим установама, рекла је заменица директора Института за јавно здравље “Батут” Дарија Кисић Тепавчевић и додала да су спроведене хитне мере како би се сузбила инфекција.

У изолацији је 319 корисника и 150 запослених, рекла је Кисић Тепавчевић.

Преминуло шест пацијената, потврђено 250 нових случајева коронавируса

Према последњим подацима, у Србији је у последња 24 часа тестирано 1913 грађана, од којих је  250 било позитивних на коронавирус. Преминуло је још шест пацијената.

Очекује се почетак конференције за медије

Ускоро би требало да почне конференција за медије на којој ће бити саопштени нови подаци о броју заражених.

У смедеревској болници 17 особа из дома за старе

У овом тренутку у смедеревској болници хоспитализовано је 17 старих лица из геронтолошке установе, једна особа је на респиратору. У току су тестирања свих корисника Дома за смештај старих у Смедереву, као и запослених.

Према најновијим подацима, на територији Подунавског округа, заражено је укупно 36 особа. У Смедеревској Паланци 23, Смедереву 11 и Великој Плани 2. Под здравственим надзором налази се 1270 особа.

У протекла 24 сата тестирано је 1.913 особа од којих је 250 било позитвно на коронавирус, тако да је укупан број заражених 3.630. У болници су 2.684 особе, 146 је на респиратору, а преминуле су три жене и три мушкарца, укупно 80.

До понедељка у 5 часова на снази је забрана кретања

Хоспитализовано је 2.684 пацијента, а на респиратору је њих 146.

До данас у 15 сати у Србији тестирано укупно 18.312 особа.

 

Check Also

Посматрачка мисија ЕУ: Избори били добро организовани, пропусти на северу КиМ

Шеф посматрачке мисије Европске уније на локалним изборима на Косову и Метохији Лукас Мандл, изјавио …