Главна / Вести / Србија / Фабрици честитао Ускрс уз поруку да је потребна солидарност
Beograd, 10. decembra 2018 - Sef Delegacije EU Sem Fabrici na obelezavanju Dana ljudskih prava. Dan ljudskih prava i 70 godina od usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima obelezen je veceras u Muzeju savremene umetnosti, uz podrsku Tima Ujedinjenih nacija u Srbiji, Misije OEBS-a u Srbiji, Delagacije EU i Kancelarije saveta Evrope. FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / bb

Фабрици честитао Ускрс уз поруку да је потребна солидарност

Шеф делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици честитао је данас Ускрс грађанима Србије и поручио да је, у време када се Европа и цео свет суочавају са пандемијом корона вируса, солидарност потребнија више него икада раније.

Фабрици је у видео поруци на Твитеру, у своје име и у име ЕУ, пожелео грађанима Србије мир и срећу за Ускрс.

Он је додао да корона вирус обавезује све људе да се остану код куће. “То треба да прихватимо, али док су врата наших домова затворена, наша срца морају остати отворена”, поручио је Фабрици.

Указао је да Европа и цео свет пролазе кроз веома тешка времена, а у одговору на то, како је навео, треба нам солидрарност више него икад раније.

“Солидарност мора бити наша снага водиља како међу ближњима тако ка онима којима је сада најпотребнија. Заједничко деловање треба да буде основ свих наших планова јер нико не може сам да преброди овај изазов. То је управо оно што верујем да Европа јесте и драго ми је да видим да је Србија део исте заједничке инспирације”, рекао је Фабрици.

Он је додао да Ускрс говори о поновном рођењу и нади.

“Пазимо једни друге и удружимо своје снаге да превазиђемо ове тешке дане. Срећан Ускрс”, поручио је Фабрици.

Извор: Танјуг

Check Also

Кризни штаб: Школски распуст остаје од 31. децембра

Кризни штаб донео је данас одлуку да се школски распуст не помера и он ће …