Главна / Вести / Косово и Метохија / Општина Грачаница награђена грантом

Општина Грачаница награђена грантом

Општина Грачаница награђена је у оквиру пројекта ДЕМОС са грантом у износу од 53.998 евра. Испуњени су минимални услови за грант, где је Општина Грачаница постигла укупно 19 поена за перформансу, саопштено је из Министарства администрације и локалне самоуправе.

Износ грантова одређивао се у зависности од учинка Општине који се процењивао на основу службених података Министарства локалне самоуправе, Министарства финансија и Канцеларије главног ревизора у областима: финансијског управљања (усвајање препорука генералног ревизора и прикупљање пореза на имовину); локална демократија (извештавање председника општине на седницама Скупштине општине и објављивање Скупштинских аката); јавне услуге (услуге у области управљања отпадом, јавних простора и општинског саобраћаја).

Заменик председника општине Грачаница, Саша Данић данас је потипсао споразум о суфинансирању са министарком Емилијом Реџепи поводом гранта општинске перформансе за 2020. годину.

Та средства Општина ће да корисити за уређење речног корита реке Грачанке.

Пројекат је суфинансиран из Швајцерске владе преко (СДЦ-а), Шведске владе преко (СИДА-а) и Норвешке амбасаде у Приштини.

Check Also

Манифестација “Ђедов сабор” одржана у Осојану

Поводом највећег и најуспешнијег повратка Срба на Косово и Метохију, након протеривања 1999. године, у Осојану је …