Главна / Вести / Косово и Метохија / Позив за пријем у радни однос у здравственим установама у АП Косово и Метохија

Позив за пријем у радни однос у здравственим установама у АП Косово и Метохија

Ради сузбијања и спречавања ширења заразне болести КОВИД-19 и заштите становништва од те болести у време трајања ванредног стања у Републици Србији здравствене установе из Плана мреже здравствених установа примиће у радни однос на неодређено време неопходне здравствене раднике (докторе медицине и медицинске сестре-техничаре) по хитном поступку.

„Na osnovu člana 1. Uredbe o organizovanju rada poslodavca za vreme vanrednog stanja („Sl. glasnik RS“, br. 31/2020) i člana 15. stav 1. Zakona o državnoj upravi („Sl. glasnik RS“, br. 79/2005, 101/2007, 95/2010, 99/2014, 47/2018 i 30/2018 – dr. zakon), ministar zdravlјa donosi Наредбу о пријему у радни однос на неодређено време здравствених радника (доктора медицине и медицинских сестара-техничара) по хитном поступку:

У складу са Наредбом министра здравлја, здравствене установе из Плана мреже здравствених установа у Републици Србији и то Здравствени центар Косовска Митровица 45 лекара и 120 медицинских сестара – техничара, Здравствени центар Гњилане 15 лекара и 40 медицинских сестара – техничара и Клиничко болнички центар Приштина са седиштем у Грачаници 15 лекара и 40 медицинских сестара –техничара, по хитном поступку примиће у радни однос на неодређено време неопходне здравствене раднике.

Услови за заснивање радног односа

• За радно место доктор медицине ВИИ степен стручне спреме,завршен медицински факултет, положен стручни испит и важећа лиценца.

• За радно место медицинска сестра техничар на осталим болничким оделјењима – ИВ степен стручне спреме,завршена медицинска школа,смер медицински техничар , положен стручни испит и важећа лиценца.

Заинтересовани кандидати треба да попуне формулар у прилогу и да уз пратећу документацију која је саставни део формулара пошалју на следеће мејл адресе:

• за ангажовање медицинских техничара у Здравственом центру Косовска Митровица попуњени формулари и пратећа документација на мејл болницакосовскамитровица@гмаил.цом са назнаком у наслову мејла “Медицински техничар” .

• за ангажовање доктора медицине у Здравственом центру Косовска Митровица попуњени формулари и пратећа документација на мејл болницакосовскамитровица@гмаил.цом са назнаком у наслову мејла “Доктор медицине” .

• за ангажовање медицинских техничара у Здравственом центру Гњилане попуњени формулари и пратећа документација на мејл пасјанеболница@гмаил.цом са назнаком у наслову мејла “Медицински техничар” .

• за ангажовање доктора медицине у Здравственом центру Гњилане попуњени формулари и пратећа документација на мејл пасјанеболница@гмаил.цом са назнаком у наслову мејла “Доктор медицине” .

• за ангажовање медицинских техничара у Клиничко-болничком центру Приштина са сеиштем у Грачаници попуњени формулари и пратећа документација на мејл болницаграцаница@гмаил.цом са назнаком у наслову мејла “Медицински техничар” .

• за ангажовање доктора медицине у Клиничко-болничком центру Приштина са сеиштем у Грачаници попуњени формулари и пратећа документација на мејл болницаграцаница@гмаил.цом са назнаком у наслову мејла “Доктор медицине” .

Пријаве које стигну до понеделјка 27.априла 2020. године на горе наведене адресе до 12 часова биће узете у разматрање.

Извор: Канцеларија за КиМ

Check Also

Канцеларија за КиМ: Поновно рушење плоче несталим новинарима нови притисак на српске медије на КиМ

Канцеларија за Косово и Метохију реаговала је саопштењем поводом поновног скранвљења помен плоче киднапованим новинарима …