Главна / Вести / Косово и Метохија / Велики одзив добровољних давалаца крви у Грачаници

Велики одзив добровољних давалаца крви у Грачаници

У просторијама Црвеног крста у Грачаници  акцији  добровољног давања крви се одазвао  велики број људи,коју су организовали  руководство и синдикална организација ЈКП „Комуналац“. Иначе Одељења за трансфузију крви у Грачаници упутило је апел добровољним даваоцима криви да се одазову акцији, а руководство и синдикална организације ЈКП „Комуналац“ у сарадњи са Црвеним крстом Грачаница, организовали су акцију добровољног давања крви.

Директор ЈКП „Комуналац“ и један од покретача ове акције Игор Аритоновић изјавио је за РТВ Грачаница да је задовољан што су људи солидарни  и сигуран је  да свако у себи има довољно хуманости  како би помогли једни другима када је најпотребније.

„ Хтели смо да акцијом  покренемо талас хуманости и заједништва.. Суштина је да покажемо да можемо заједно, да једни другима помогнемо. Морамо да  се ослонимо једни на друге јер живимо у таквом времену“, рекао је Аритоновић.

Секретар Црвеног крста Грачанице Света Живић истакао  да је ова организација увек ту да помогне у реализацији и изразио захвалност свима који су дошли да дају крв.

„Драго ми је за све ове људе који су осетили потребу да данас дају крв некоме коме је потребна и надам да ћемо  и у будућности сви заједно сарађивати, како би болнице биле увек добро снабдевене крвљу“, каже Живић.

 

Овој акцији одазвало се више од седамдесеторо људи и све прикупљене јединице крви намењене су пацијентима Клиничко болничког центра Приштина у  Грачаници.  Уколико буде било потребе, јединице крви ће бити прослеђене другим здравственим установама.

 

 

Check Also

Брнабић: Наша агенда у Бриселу су мир и стабилност

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да Београд у Бриселу наступа са јасном политичком агендом, …