Главна / Друштво / Услови лечења у Студентском центру максимални, посебна пажња на храну и хигијену

Услови лечења у Студентском центру максимални, посебна пажња на храну и хигијену

У Студентском центру “Приштина“ у Северној Митровици, у дому број 6, борбу са коронавирусом бије тридесетак особа са лакшом клиничком сликом.

Да уместо студената, у собе приме оболеле од ковида – 19, надлежни у овој институцији схватили су као обавезу према својим суграђанима, али и држави Србији.

“Од почетка пандемије коронавируса, која је задесила читав свет, па и нашу земљу, Студентски центар је своје капацитете ставио на располагање држави Србији, кризном штабу и нашим грађанима. Највећи број људи који је код нас био смештен је 35, али се он смањује, јер је и мање инфицираних што нам даје неку наду да је опасност по наш град прошла“, рекла је за Косово Онлајн директор Студентског центра Драгана Антонијевић.

Она је нагласила да упркос отежаним условима, како због снабдевања намирницама, тако и због смањеног капацитета у раду, чине максималне напоре да оболелима смештеним у дому пруже све што је у њиховим могућностима како би што лакше пребродили ову болест. Посебно истиче храну, по чијем квалитету и обимности је овај Студентски центар и раније био познат.

“Ми поштује ХАЦЦП стандарде, а тим људи који се бави припремањем хране брине о свему. Ту су и нутриционисти који воде рачуна о заступљености витамина, воћа и поврћа и свега онога што је потребно за људе који су инфицирани коронавирусом“, рекла је Антонијевић.

Она је посебно захвалила запосленима у овом центру, али и људима који су показали жељу да помогну, имајући у виду да је Студентски центар преузео комплетну организацију када је припремање и допремање хране у питању, као и одржавање хигијене у објекту где су смештени оболели.

Једна од тих радница је и Јелена Петронијевић, која свакодневно са својим колегама припрема укусне оброке за смештене у студентском дому.

“Храну припремамо по нормативима које су прописали нутриционисти и богата је витаминима и осталим потребним састојцима како би наши суграђани што пре превазишли болест која их је задесила“, рекла је Петронијевић.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Вучић: Србија само за границе утврђене одлукама УН, Очекујемо подршку Русије

Председник Александар Вучић поновио је вечерас да Србија подржава искључиво принцип непроменљивости граница у складу …