Главна / Вести / Косово и Метохија / Павићевић и Лазић:Помоћ и подршка владе Србије у време епидемије веома значајна за Србе на КиМ

Павићевић и Лазић:Помоћ и подршка владе Србије у време епидемије веома значајна за Србе на КиМ

Помоћ и подршка Владе Републике Србијe и Канцеларије за Косово и Метохију, Србима на Космету у време епидемије коронавируса улива велико поверење, истакли су у Јутарњем програму РТВ Грачаница помоћник директора Канцеларије за КиМ и официр за везу у Приштини Дејан  Павићевић и директор КБЦ у Грачаници проф. др Братислав Лазић.

Директор КБЦ Приштина –Грачаница проф. др Братислав Лазић рекао је у Јутарњем програму РТВ Грачаницада је ситуација са пандемијом коронавируса стабилна  на централном Космету и да нема инфицираних.

„Здравствени систем на КиМ који функционише у саставу здравственог система Републике Србије одлично функционише.Епидемиолошка ситуација је стабилна и захваљујући становништву, које је препознало озбиљност ситуације и одмах поштовали све препорике лекара и показало се да су дисциплиновани.Актуелна ситуација са паднемијом коронавируса није само надлежност  државних институција већ посао свих нас. Епидемија је из фазе стагнације кренула са попуштањем којим ће темпом то ићи,  видећемо, али иде у позтивном смеру и показује нам да ће се епидемија превазићи“, рекао је проф. др  Лазић.

Помоћник директора за КиМ и официр за везу у Приштини Дејан Павићевић,  истакао је да је Канцеларија за КиМ и Влада Републике Србије увек уз свој народ на Космету, па и данас када се цео свет бори са пандемијом коронавируса.

„Канцеларије за КиМ  предузела је све мере да здравствени систем на КиМ функционише без проблема када је у питању заштитина, опрема, дезинфекциона средства али и помоћ за најстарије становниоштво и социјално угрожене породице. Низ активности смо предузели и омогућили помоћ и лекове где је најпотребнија и стигне на време“.

Павићевић је у јутарњим сатима у КБЦ Приштина -Грачаница добровољно дао крв .

„Крв је увек дефицитарна , улазимо су сезону лета када се мање даје крв. Ово је прилика да позовем све људе који могу да дају крв и тако помогну онима где је потребна, тако ћемо спасити људске животе“, рекао је Павићевић.

Check Also

Брнабић: Наша агенда у Бриселу су мир и стабилност

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да Београд у Бриселу наступа са јасном политичком агендом, …