Главна / Друштво / Инспекција: Забрањено паљење гума и сваки вид првомајског јавног окупљања

Инспекција: Забрањено паљење гума и сваки вид првомајског јавног окупљања

У сусрет Међународном празнику рада, Одељење инспекције општине Грачаница обавештава јавност и мештане да је строго забрањено паљење гума и осталог гуменог отпада те да ће свако лице које не поштује ову меру бити кажњено у складу са законом и правилницима одељења инспекције.

“Апелујем на све грађане да током првомајских празика не пале ватру на отвореном простору, инспекција ће појачати контроле на терену и сви који буду прекршили закон биће кажњениЗакон о заштити ваздуха строго забрањује паљење гума и свако лице које почини такав чин биће санкционисано“, рекао је директор инспекције Милош Аритоновић.

Он подсећа да паљење гума на отвореном испушта угљен-диоксид и друге опасне материје које изазивају озбиљне здравствене проблеме, загађују животну средину и угрожавају живот људи, те  апелује на суграђане да то не чине.

Аритоновић каже да је додатни разлог у циљу очувања јавног здравља актуелна епидемиолшка ситуација изазвана вирусом Ковид 19 те да је то разлог више да се мештани уздрже од обележавања Међународног празника рада на овај начин.

Директор општинског одељења инспекције такође подсећа мештане да је сваки вид јавног окупљања у постојећој епидемиолошкој ситуацији кажњив те да неће бити дозвољен традиционални првомајски уранак нити било какво окупљање тим поводом.

Из Одељења инспекције позивају све мештане да пријаве неодговорна лица.

Извор: nasagracanica

Check Also

Канцеларија за бесплатну правну помоћ у Грачаници пружа помоћ у решавању многих спорова

Агенција за пружање бесплатне правне помоћи већ годинама функционише у Грачаници и пружа сваки вид …