Главна / Вести / Косово и Метохија / У српским срединама на KиМ петоро новооболелих, четири пацијента излечена

У српским срединама на KиМ петоро новооболелих, четири пацијента излечена

У српским срединама на Kосову у последња 24 сата забележено је пет нових случајева заразе коронавирусом, а четири особе су у потпуности излечене, саопштено је на конференцији за медије Kризног штаба у Северној Митровици.
Међу оболелима три особе су из Северне Митровице, а по једна из Звечана и Лепосавића, рекао је епидемиолог Др Александар Антонијевић.

Антонијевић је рекао да број новооболелих није посебно забрињавајућ, јер се по препорукама Владе Републике Србије, ради већи број тестирања контаката.

Он је још једном замолио грађане да се придржавају прописаних мера, да не излазе из својих домова без преке потребе, и да носе заштитну опрему када су напоље.

“Молим вас да се не опуштате за предстојеће празнике, јер све иде у добром правцу и све можемо да покваримо недисциплином и олаким схватањем да смо све превазишли. Издржите још мало и тако ћете помоћи и нама, али ћете заштити своју породицу и своје најмилије”, рекао је Антонијевић.

Он је нагласио да је до сада укупно узорковано 995 људи за које се сумњало да су заражени коронавирусом.
Јутрос су послата 32 узорка, за које се резултати очекују вечерас, а у току данашњег дана биће тестирано још 35 особа.

Укупан број оболелих од почетка пандемије у српским сединама је 102, а преминуло је осморо пацијената.

Излечено је до сада укупно њих 56, а од четворо излечених у поседња 24 сата, троје је из С. Митровице, а једна особа из Звечана.

Од укупног броја заражених највише је пацијената из Северне Митровице 41 (22 излечена, двоје преминуло), затим из Звечана 24 (18 излечено, један преминуо), Зубиног Потока 21 (10 излечено, један преминуо) и из Лепосавића 16 (шест излечено, четворо преминуло).

Пацијенти из српских средина на Kосову налазе се на лечењу у Kлиничко-болничком центру у Северној Митровици (11), у Студентском дому у истом месту (23), двоје се лечи у Kлиничком центру у Kрагујевцу и двоје у KБЦ “Драгиша Мишовић” у Београду.

Извор: Kосово Онлине

Check Also

Захтев за повлачење Кфора више претња, него што је реално

Председник Народне скупштине Ивица Дачић оценио је данас да захтеви да се КФОР и УНМИК …