Главна / Друштво / Наставља се акција озелењавања Грачанице

Наставља се акција озелењавања Грачанице

Омладински савет Грачанице у сарадњи са Општином Грачаница наставља акцију озелењавања Грачанице. Пројекат под називом “Чист ваздух Грачанице” финансиран од стране Европске уније спроводе омладинци са намером да улепшају паркове и покажу значај очувања животне средине.

Овај гест Омладинског савета озелењавања и оплемењивања површина у школама на територији Општине Грачаница подржао је и похвалио председник Срђан Поповић.

“Ово је веома значајан догађај, овим чувамо нашу средин и нашу општину. Нама је јако важан сегмент заштита животне средине и овим путем се захваљујем Канцеларији Европске уније која је финансирала овај пројекат. Наставићемо са Омладинским саветом овакве акције, засигурно на овоме нећемо стати а надам се да ћемо овај програм и проширити. Ми ћемо као Општина колико је год у нашој могућности да помажемо овакве акције и активности,”рекао је за РТВ Грачаница председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Акција Омладинског савета наишла је на похвале и захвалност директора ОШ “Краљ Милутин” у Грачаници.

“Све будуће генерације моћи ће да уживају и користе овај парк и да увиде значај екологије. Хвала нашим омладинцима, хвала Општини на овом лепом гесту,” рекао је директор ОШ Владимир Милкић.

Након уређивања школског парка у Лапљем Селу омладинци су своју акцију очувања ваздуха и животне средине наставили да спроводе и у Грачаници.

“Желели смо да дамо свој допринос у заштити очувања ваздуха и здраве животне средине. Екологија и у будућности треба да буде једна тачка којом сви треба да се бавимо и надам се да ће неки људи бити инспирисани нашом акцијом и да ће сами моћи да пруже допринос на истом пољу“, рекао је председник Омладинског савета Душан Борисављевић.

.

 

Check Also

Представа “Антигона” вечерас од 19 сати у Дому културе Грачаница

У Дому културе „Грачаница“ вечерас  од 19 сати, биће одиграна представа „Aнтигона“,  по тексту Софокла, …