Главна / Вести / Косово и Метохија / СЛ: Косовска полиција нити спречава нападе, нити се труди да открије починиоце

СЛ: Косовска полиција нити спречава нападе, нити се труди да открије починиоце

Серија етнички мотивисаних напада уперених против Срба и њихове имовине у последњих недељу дана узнемирила је наш народ на Косову и Метохији, посебно због пасивности косовске полиције која нити спречава ове нападе, нити се труди да открије починиоце, наводи се у саопштењу Српске листе.

Као по правилу више од двадесет година свака политичка нестабилност се пребија по леђима српског народа, посебно у срединама где су у мањини и где је доминантно старије становништво.

Српска листа најоштрије осуђује ова злодела као и непостојање минимума одговорности код албанских лидера и доброг дела међународне заједнице, односно њихових амбасада, да подигну глас  и осуде ове нападе. Нажалост, брине нас и ћутање српских и албанских невладиних организација које би требало да штите и боре се за права свих грађана.

Актуелни вршилац дужности министра полиције у Приштини Ђелал Свечла уместо свог посла изгледа више воли да се слика на административним прелазима на северу и издаје специјалне дозволе за кретање Александру Јаблановићу, али се ниједном није потрудио да се да открију починиоце и бар да осуди нападе над Србима или да посети локалне полицијске јединице и захтева од њих да обезбеде мир и сигурност нашим грађанима.

Извор: Саопштење, Српска листа

Check Also

Представа “Антигона” вечерас од 19 сати у Дому културе Грачаница

У Дому културе „Грачаница“ вечерас  од 19 сати, биће одиграна представа „Aнтигона“,  по тексту Софокла, …