Главна / Вести / Косово и Метохија / Дејан Павићевић у Гојбуљи након нових инцидената

Дејан Павићевић у Гојбуљи након нових инцидената

Серији напада на Србе и њихову имовину  у српским срединама на Централном Космету  нема краја. Јуче је усред бела дана група млађих Албанаца  на згради основне школе у селу Гојбуља код Вучитрна исписали графите УЋК и нацртала  албанску заставу.

Поводом овог злодела село Гојбуља обишао је Дејан Павићевић, помоћник директора Канцеларија за КиМ  и официр за везу Београда у Приштини, који је зједно са мештанима окречио  исписане графите.

“Ово представља чин мржње, овде је неко дошао да дивља и да се иживљава и застрашује овај народ. О свему је обавештена међународна заједница и институција у Приштини. Очекујемо брзу реакцију од свих и проналажење починиоца ових инцидената, који су узнемирили преостале Србе у Гојбуљи”, рекао је Павићевић.

Још једно злодело забележено је у селу Бабин Мост у општини Обилић, где су криминалци  претходне ноћи  украли комплетну пољопривредну механизацију из  домаћинства Љиљане Милић .На срећу  наишла је полицијска патрола од које су се  лопови уплашили и оставили плен.

Све ово унело је додатно узнемирење код овдашњих  Срба,који ово тумаче  као директну претњу и поруку да немају шта да траже на овом подручју.

Check Also

Пада број заражених коронавирусом на Косову

Национални институт за јавно здравље Косова објавио је да је током последња 24 сата да …