Главна / Вести / Србија / Посланици СНС-а ноћ провели на степеницама скупштине, Обрадовић у парламенту
SKUPSTINA PROTEST POSLANICI

Посланици СНС-а ноћ провели на степеницама скупштине, Обрадовић у парламенту

SKUPSTINA PROTEST POSLANICI

Председник Двери Бошко Обрадовић ноћ је провео у Скупштини Србије, док су посланици СНС-а Александар Мартиновић и Сандра Божић јутро сачекали испред парламента. 

Посланици СНС Александар Мартиновић и Сандра Божић, који су целе ноћи били на степеницама парламента где од јуче штрајкују глађу, кажу да неће одустати од својих захтева и оцењују да је лицемерно то што је Бошко Обрадовић, који такође штрајкује, ноћ провео у згради Скупштине Србије.

Шеф посланичке групе напредњака Александар Мартиновић рекао је да неће одустати од захтева да тужилаштво реагује и предузме законски прописане мере против Бошка Обрадовића који је у петак, како каже Мартиновић, брутално напао посланика Марјана Ристичевића.

Он је рекао да се до сада нико из тужилаштва није огласио и додао да се нада ће људи који руководе том институцијом имати снаге да “почну да раде свој посао”.

Мартиновић је рекао и да Обрадовић није провео ноћ испред парламента, већ је, чим су отишли новинари, ушао у своје просторије у парламенту да “вечера и спава” чиме је “показао колико му је стало до сопствених идеја и Срба на КиМ”.

Мартиновић и Божић су за телевизију Пинк рекли да се осећају добро и да су истрајни у борби за заједнички циљ, у интересу свих грађана Србије.

“Ово није притисак на институције, већ скретање пажње јер је оно што се десило посланику Марјану Ристичевићу фашизам и насиље које не сме бити дозвољено у Србији никада”, рекла је Божић и додала да је врло лицемерно то што је Обрадовић провео ноћ у Скупштини Србије.

Обрадовић је око 20 до 7 јутрос изашао испред зграде парламента.

Он је синоћ нешто после поноћи ушао у зграду Народне скупштине, а пре тога потпредседница Двери Марија Јањушевић донела је Обрадовићу јастук и ћебе, које је унела у скупштину, а потом и врећу за спавање.

Мартиновић и Божић су све време били на степеништу, а већи део ноћи испред је био и самостални посланик Миладин Шеварлић, који је повремено, на неко време улазио у зграду, али се враћао на степениште.

Са Мартиновићем и Божић су ноћ напољу провели и неки посланици СНС.

Check Also

Oбележен Међународни дан реке Дунав уз јединствени концерт класичне музике на Рамској тврђави

Поводом обележавања Међународног дана реке Дунав, ЈВП „Србијаводе“ је организовало догађај под називом „Откриј Дунав“ …