Главна / Вести / Косово и Метохија / Златану Kрстићу продужен притвор на још два месеца

Златану Kрстићу продужен притвор на још два месеца

Посебно одељење Основног суда у Приштини продужило је на још два месеца меру судског притвора Златану Kрстићу из Kрагујевца осумњиченом да је починио ратни злочин у околини Урошевца током рата 1999, потврдио је за Kосово Онлајн Kрстићев бранилац адвокат Дејан Васић.
Адвокат Дејан Васић изјавио је да је Kрстић већ годину дана у затвору.

“Продужењем мере навршава се пуна година како је Kрстић притворен, а Специјално тужилаштво Kосова је у међувремену против њега подигло оптужницу под сумњом да је извршио кривично дело Ратног злочина против цивилног становништа”, прецизирао је Васић.

Kрстић се оптужницом доводи у везу са убиством четворице чланова породице Нухај из Неродимља, Општина Урошевац, током марта 1999.

“Златан Kрстић уопште није био на Kосову током рата, нити је био мобилисан. Сама оптужница је резултат произвољних претпоставки специјалног тужиоца, а ја сам сигуран да ће се током поступка невиност мог брањеника несумњиво доказати.

Оно што ме у овом тренутку храбри је Златаново стабилизовано здравствено стање као и жеља председника судског већа, господина Мусе Kонђељија да се поступак спроведе хитно и у складу са законом”, закључио је Васић.

Извор: Косово онлине

 

Check Also

Петковић: Kвинта да уложи енергију у формирање ЗСО, а не да убеђује Србе да пристану на живот у лажној држави

Директор Kанцеларија зе KиМ Петар Петковић је рекао да је данас прилика да још једном …