Главна / Вести / Косово и Метохија / Омладина Грачанице активна и у време коронавируса

Омладина Грачанице активна и у време коронавируса

Омладински савет Грачанице од почетка пандемије коронавируса ради на два пројекта „Чист ваздух  Грачанице“ и „Реактивирање младих људи“.

У тешкој ситуацији у којој смо се нашли волонетери Омладинског савета активно помажу старачким домаћинствима они су нашли времена и да покрену племениту акцију која је нама веома значајна а то је да се оплемени простор испред наших школа, истакао је председник Омладинског савета Грачаница Душан Борисављевић за РТВ Грачаница.

„Радимо успорено али од почетка смо се активирали и помагали старијим лицима и социјално угроженим породицама . Дошли смо на идеју да радимо на пројекту „Чист ваздух“, како би услед пандемије коронавируса очистили и уредили школска дворишта. Око 70 садница четинара и преко 500 садница сезонског цвећа биће посадили смо  у двориштима основних школа у оквиру пројекта „Чист ваздух  Грачанице“ који спроводи ЕУ преко Омладинског савета а у сарадњи са општином Грачаница. Екологија и убудуће треба да буде једна тачка којом сви треба да се бавимо и надам се да ће неки људи бити инспирисани нашом акцијом и да ће сами моћи да пруже допринос на истом пољу“, рекоа је Борисављевић.

 

Check Also

Настављени протести грађана на северу

Ноћ на Северу Косова и Метохије је протекла мирно. Срби се и даље окупљају у …