Главна / Друштво / Три породице у рударском насељу Бело Брдо остале без крова над главом

Три породице у рударском насељу Бело Брдо остале без крова над главом

 

У рударском насељу Бело Брдо код Лепосавића, у ватреној стихији изазваној спојевима на далеководима, без крова над главом остале су три породице.

Пожар проузрокован након пада жица далековода избио је у шуми, а убрзо се проширио на стамбену зграду.

“Био сам на послу, приметио сам варничење од струје и пожар који се за пет минута проширио до зграде. Пожар је захватио стан, све је изгорело. Четири стана су изгорела. У пожару су страдале и 22 кошнице. Успео сам да спасим само део гардеробе и документа”, рекао је за ТВ Мост један од станара.

Председник Привременог ограна општине Лепосавић Зоран Тодић изјавио је да није било људских жртава, али је материјална штета велика.

“У складу са нашим обавезама, а то је наша и дужност дошли смо на лице места да видимо шта се заправо десило и будемо са њима кад им је много тешко. Годинама су се кућили и стварали и остали су без крова над главом. У овом тренутку обезбедили смо привремени смештај и могу слободно да кажем да људи немају разлога за бригу. Ми смо ту. Општина Лепосавић у сарадњи са Србијом решиће губитак који су мештани Белог Брда претрпели”, поручио је Тодић.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Караџић: Школа у Лапљем Селу спремно дочекује ђаке. Обележавање Светог Саве и ове године скромно

Друго полугодиште за ученике на централном Косову почело је у скалду са препорукама Министарства просвете. …