Главна / Вести / Косово и Метохија / Милица Апостоловић и њен петогодишњи син неће остати на улици

Милица Апостоловић и њен петогодишњи син неће остати на улици

Милица Апостоловић из села Гојбуља, на северу Косова и Метохије, није остала на улици без крова над главом. После приче Гласа Америке о проблемима са којима се суочава, Општина Вучитрн која ради у систему Србије, обезбедила јој је стан у Северној Митровици.

Милица Апостоловић имала је рок до 20. маја да се исели из куће, у којој је живела од 1998. године јер је некретнина у међувремену продата.

Кирију за стан, у коме ће Милица и њен петогодишњи син Југослав боравити, плаћаће Општина – све док јој не буде решено стамбено питање. То је за Глас Америке потврдио председник Привременог органа општине Вучитрн Аца Мишић, који је у Гојбуљи обишао Милицу Апостоловић и њеног сина.

„Разговарао сам са власником изнајмљеног стана у Косовској Митровици и Привремени орган општине Вучитрн је преузео обавезу да плаћа стан за Милицу. Ја сам јој рекао да може и данас да иде, али она каже да ће у понедељак да однесе ствари и да се усели. Плаћаћемо кирију док жена не добије стан, да не би била на улици. Она је становник наше општине и ми желимо да јој изађемо у сусрет. Све ово смо урадили у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију Владе Србије и официром за везу у Приштини Дејаном Павићевићем“, рекао је Мишић у телефонској изјави за Глас Америке.

Извор: ТВ Мост, Косово онлајн

 

Check Also

Починилац троструког убиства у Глођану и даље у бекству

Полиција и правосудни органи и даље трагају за маскираном особом која је калашњиковим убила два …