Главна / Култура / Књига Александре Мандић на Сајму књига у Београду

Књига Александре Мандић на Сајму књига у Београду

sandra_mandicОд 29. јуна, када је у Дому културе у Грачаници промовисана књига Одрешена неман Александре Мандић, до данас, уочено је огромно интересовање за ову књигу. Након промоције у Грачаници, током лета су уследиле промоције у Београду и Новом Саду,а књига ће читаоцима бити представљена и на Сајму књига у Београду. По речима ауторке, неочекивано је било толико интересовање за ову књигу, тако да су у пар наврата доштампавани тиражи.

Пријатно сам изненађена и драго ми је што постоји интересовање. Писала сам искључиво ради себе, ради својих потомака, али мислим да су људи препознали да је то искрено, из срца и душе, тако да је књига заиста нашла пут до читалаца – каже за наш радио александра Мандић.

Књига је једна врста аутобиографије и говори о Сандрином животном путу, о ратним страхотама, породичним трагедијама, закључно са ратом на Косову и Метохији 1999. године. За књигу су велико интересовање показали људи из бивше Републике Српске крајине, али и многи други. Одрешена неман представља и својеврстан документ о страдањима у Грачацу и околини, нарочито зато што се у њој наводе сва места и дешавања пуним именом. Посебну захвалност Александра дугује докторки Зорици Митић, која живи у Норвешкој и која је финансирала цео други тираж. Књига ће на Сајму кнњига у Београду бити промовисана 27. октобра, а након тога биће организована и промоција у Косовској Митровици на Економском факултету. У плану је и сарадња са једном од издавачких кућа, тако да ће се књига наћи и у слободној продаји и биће доступна сваком – каже Александра Мандић.

Check Also

У Лепосавићу обележена градска и храмовна слава Свети Василије Острошки

У Храму Светог Василија Острошког у Лепосавићу свештеници , представници локалне самоуправе и Канцеларије за …