Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: У већински српским срединама на КиМ дистрибуирани лекови, животне намирнице и хигијенски пакети

Ђурић: У већински српским срединама на КиМ дистрибуирани лекови, животне намирнице и хигијенски пакети

“У Приштини, Витини, Звечану, Истоку, Лепосавићу, Косовској Каменици, Штрпцу, у срединама у којима живи српско и друго неалбанско становништво обезбедили смо и дистрибуирали: лекове за 136 лица, основне животне намирнице за 27 породица, 32 пакета помоћи са храном и хигијенским средствима социјално угроженим породицама”, саопштио је данас директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Ђурић је навео да општински штабови за ванредне ситуације редовно врше дезинфекцију јавних површина и установа и обавештавају грађане о свим мерама Владе Србије које су уведене у циљу сузбијања вируса корона.

У свом дневном извештају о броју оболелих од коронавируса на територији КиМ у већински српским срединама, Ђурић је навео да је забележен један нови случај корона вируса, чиме је број заражених од почетка пандемије у тим деловима покрајине порастао на 118.

“Имамо једно новооболело лице из Зубиног Потока. У последња 24 часа није било тестираних лица (до сад тестирано 1.547 лица) из општина Косовска Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић. Свакодневно радимо на утврђивању контаката свих заражених лица”, навео је Ђурић на Инстаграму у дневном извештају о корона вирусу.

Он је подсетио да је до данас укупно оболело 118 особа, 106 је излечено, а 10 лица је преминуло.

Извор: Танјуг

Check Also

Ракочевић: КФОР неопходан на КиМ у деценијама које следе

Председник Србије Александар Вучић раније данас изјавио је да ће једна од великих сила тражити …