Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Документарни филм албанске телевизије “Топ канал” јесте подмукло парче пропаганде

Ђурић: Документарни филм албанске телевизије “Топ канал” јесте подмукло парче пропаганде

Документарни филм албанске телевизије “Топ канал” под злоћудним насловом “Велика српска историјска обмана – како су Срби украли албанску историју” јесте подмукло и вероватно са стране подменуто парче пропаганде које треба да одржи ватру сукоба између Срба и Албанаца, истиче у саопштењу директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

“Разуме се да се Србија никада и ни по коју цену неће одрећи својих светиња на Косову и Метохији, а верујемо да ни албански народ, који је поносан на сопствену богату историју и традицију, нема потребу да посеже за туђом историјом и традицијом.

Ту потребу настоје да генеришу промотери фашистичких великоалбанских идеја, којима отимање туђе историје и традиције јесте само нешто што надопуњује отимање туђих територија”.

Наслућујемо да им у овом случају помажу и одређени инострани центри моћи који, не први пут у историји, на валиколбански пројекат гледају као на средство за задовољење сопствених експанзионистичких циљева, напомиње се у саопштењу.

Србија жели да у будућности и са Албанијом и са Албанцима има најбоље могуће односе и сматрамо да је потребно зауставити великоалбанске пропагандисте и фалсификаторе историје, како би и српски и албански народ могли да имају сигурну и просперитетну будућност.

Check Also

Починилац троструког убиства у Глођану и даље у бекству

Полиција и правосудни органи и даље трагају за маскираном особом која је калашњиковим убила два …