Главна / Вести / Косово и Метохија / СЛ: Александар Вучић има и имаће плебисцитарну подршку Срба са КиМ

СЛ: Александар Вучић има и имаће плебисцитарну подршку Срба са КиМ

Претња коју је квази патриота Марко ПДВ Јакшић, бивши господар живота и смрти Срба на Косову и Метохији, данас јавно упутио председнику Србије Александру Вучићу, наставак је прљаве кампање Ђиласа и његових пајташа, у складу са криминалним карактером њихове “политике”, саопштила је Српска листа.

То је, како се наводи у саопштењу, и наставак политике претњи Ђиласа и самозваног покрета Срба са КиМ Отаџбина по безбедност председника Републике. Подсетићемо да је и њихов члан и посланик Славиша Ристић, на Видовдан 2018. године поручио Вучићу да ће “завршити као Ђинђић”.

“Реакција тужилаштва на ове недвосмислене претње Јакшића (цитирамо: “Време је да се повучеш. Што пре урадиш, биће лично за тебе и безболније и безбедније”) је најмање што сваки поштени грађанин Србије очекује. Вајни преговарач Марко Јакшић се поред претњи усудио да дели савете државнику какав је Александар Вучић, иако је свестан да је плод преговора када је Јакшић преговарао у периоду 2006-2008. године, на које је очигледно поносан, план Мартија Ахтисарија, који је отворио простор косметским Албанцима да једнострано прогласе независност Косова и Метохије 17. фебруара 2008. године. На то су тадашњи и садашњи Јакшићеви ментори Тадић, Јеремић, Ђилас и он сам реаговали са два саопштења и више опљачканих продавница у центру Београда, 300 километара од застрашеног и збуњеног српског народа који је остао на Косову и Метохији. А касније и додатно помогли самопроглашеном Косову у Међународном суду правде, допуштањем да се Тачи јануара 2008. први пут појави и обрати на седници Савета безбедности УН, пребацивањем преговора из УН у ЕУ, довођењем Еулекса, увођењем границе између Срба и Срба на Јарињу и Брњаку, потписивањем по Србију бројних штетних споразума са Приштином и везивањем и руку и ногу Србији у садашњим преговорима…”.

Српска листа наводи да су Јакшић, Ристић и остале продужене Ђиласове руке на КиМ тај период потом искористили за “енормно богаћење разним малверзацијама, по чему је и Марко ПДВ Јакшић и добио тај надимак. Тако да је јасно, ако је неко стручан да прича о намештеним тендерима, за то је дотични доктор и највећи експерт. Или, како би он рекао – мајстор”.

Српска листа сматра да је очигледно да је за овакве самозване интелектуалце време стало, и потребно је да Јакшића, његовог шефа Ђиласа и остале неко обавести да, ма колико они то желели и трудили се, питање Косова и Метохије није затворено, да Србија није на коленима какву су је својом погубном политиком оставили 2012. године, те да српски народ на Косову и Метохији добро зна ко је најзаслужнији за 18 повлачења признања, ко се лавовски бори за свако српско дете, цркву и кућу на овим просторима.

“Зато Александар Вучић има и имаће плебисцитарну подршку Срба са КиМ у борби да на КиМ врати све што су они предали, подршку у борби за заштиту интереса српског народа у целини, али и државе Србије. То ће косметски Срби, по ко зна који пут, и показати у недељу 21. јуна. Као што ће тог дана Јакшићу, Ђиласу и осталим штеточинама гласно поновити да им је место у парку са шахом и доминама, а не у политици. А од тужилаштва и правосудних органа очекујемо да због ових претњи по безбедност председника процене да ли им је место ипак у некој институцији казнено-поправног типа”, закључује се у саопштењу.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Починилац троструког убиства у Глођану и даље у бекству

Полиција и правосудни органи и даље трагају за маскираном особом која је калашњиковим убила два …