Главна / Вести / Косово и Метохија / Дан Универзитета: Награде најбољим студентима, Министарству просвете Канцеларији за КиМ и Горану Ракићу

Дан Универзитета: Награде најбољим студентима, Министарству просвете Канцеларији за КиМ и Горану Ракићу

Поводом обележавања Дана Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, који ове године прославља јубилеј – 50 година постојања, данас је уз поштовање прописаних санитарних мера, одржана заједничка свечана седница Сената и Савета Универзитета. Поред чланова Сената, седници је у име Владе Републике Србије, присуствовао и државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Душан Кићовић.

На свечаности која је након седнице, одржана на отвореном, испред зграде Ректората, ректор Приштинског универзитета Здравко Витошевић истакао је да су држава Србија и српски народ уз универзитет, а да су “наша врата отворена за све добронамерне људе жељне знања”.

 

“Универзитет нас је окупио на данашњи дан, да сведочимо о његовом педесетогодишњем трајању. Ето јубилеја. Да посведочимо да кроз његово трајање, кроз његово постојање, и ми заједно са њим, физички трајмо и опстајемо на простору Косова и Метохије” рекао је Витошевић.

 

Он је истакао да су циљеви људи који чине универзитет одувек били јасни – образовање и оспособљавање младих људи да кроз напоран рад, стицање знања и вештина, откривање научних истина, усавршавање моралних начела и духовних вредности, постану способни да себи и својим породицама, али и друштву и својој држави Србији, обезбеде трајање на простору Косова и Метохије.

Витошевић је додао да на путу изградње боље будућности, никада нису и никада неће бити сами.

“Наша држава Србија и целокупни српски народ, увек су са нама. Наша врата отворена су за све добронамерне, искрене, вредне, за све оне који су посвећени науци и образовању” рекао је Витошевић.

Најбољим студентима завршних година студија уручене су награде “Истакнути студент”. У њихово име захвалила се и обратила студенткиња Економског факултета Ивана Вучинић.

Check Also

Петковић поручио Чеку: Покажите бар минимум верске толеранције

Ваш цинизам и извртање чињеница чак и на дан када бисте могли да покажете минимум …