Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђурић: Нападнути идентитет и најелементарнија национална права Срба на КиМ

Ђурић: Нападнути идентитет и најелементарнија национална права Срба на КиМ

Пребијање двојице српских младића због истицања српске заставе поводом Видовдана јесте манифестација институционалног насиља Приштине и страховладе која свима, осим Албанцима, ускраћује право на национални понос и припадност.

 

Оваквим бестијалним поступањем због истицања националних симбола, на један од највећих српских празника, најдиректније су нападнути идентитет и најелементарнија национална права Срба на Косову и Метохији.

 

Међународни представници на Косову и Метохији дужни су нам одговор на питање: зашто је албанским екстремистима дозвољено оно што никоме другоме у цивилизованом свету није, и зашто се насилницима у нашој јужној покрајини већ две деценије гледа кроз прсте?

 

Таква политика двоструких аршина је и довела до тога да су малобројни Срби преостали да живе на Косову и Метохији данас третирани не само као грађани другог реда, већ као инфериорна бића која се могу некажњено тући и злостављати.

 

Очекујем да српски политички представници у Приштини заузму најчвршћи став поводом овог срамног инцидента и да ултимативно захтевају кажњавање одговорних полицајаца злостављача.

Check Also

Дрецун: Приштина обесмислила дијалог

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун оценио је данас да је Приштина последњим једностраним …