Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа најоштрије осуђује најновији брутални напад на Србе

Српска листа најоштрије осуђује најновији брутални напад на Србе

Српска листа најоштрије осуђује најновији брутални напад на Србе од стране косовске полиције на обележавању Видовдана, на Газиместану, и захтева најхитније проналажење и кажњавање одговорних за ову институционалну репресију на велики српски празник.
Пребијања српских младића уз шовинистичке пароле је сраман, недопустив чин којим се на најбруталнији начин крше основна људска права Срба на Косову и Метохији, а читава јавност подсећа на тежину живота нашег народа.
Лицемеран је изговор да су младићи истицањем српске заставе провоцирали друге, посебно ако се зна да се широм Косова и Метохије вијоре заставе Албаније, која није званична застава чак ни за косовске Албанце, а посебно није за Србе.
Истовремено подсећамо да је од фебруара месеца више од 30 напада у којима су жртве Срби остало нерасветљено, па је очито полиција ефикасна само када треба малтретирати и пребијати Србе.
Овакво дерогирање права нашег народа је апсолутно неприхватљиво, што ће званичници Српске листе истаћи у разговорима са надлежним министрима у наредним данима.

Check Also

Дрецун: Сценарио на Косову је део дугорочног плана Приштине

Председник скупштинског Одбора за КИМ Милован Дрецун је рекао да је “Приштина ову кризу направила …