Главна / Вести / Косово и Метохија / Породице претучених младића на Газиместану плаше се за будућност на КиМ

Породице претучених младића на Газиместану плаше се за будућност на КиМ

Војислав Симић и Стефан Трајковић претучени су на Газиместану, само зато што су одлазећи на парастос косовским јунацима носили и српску заставу, знак националног идентитета. Овај чин косовске полиције осудили су и Канцеларија за Косово и Метохију и Српска листа и други званичници. Чланови њихове породице осећају се узнемирено и разочарано.

Mајка Војслава Симића кроз плач истиче да јучерашњу слику никад неће избрисати из сећања, породица Симић плаши се за своју будућност на Косову и Метохији.

“Овако нешто не желим да доживи ни најгори непријатељ оно што смо ми доживели јуче, на моје очи отели су ми дете само зато што је носио заставу. Моје дете није криминалац, ништа није урадио имао је заставу у руци. Када се вратио кући имао је модрице по телу, одмах смо га одвели у болницу нису смели да га пусте оставили су га на даље испитавање,” рекла је за РТВ Грачаница Снежана Симић.

Љубиша Симић отац Војислава пита се шта је следеће, данас не може своју заставу да покаже шта ће бити сутра, сутра вероватно неће смети да изађе на улицу.

Брат Стефана Трајковића, Димитрије био сведок целог догађаја на Газиместану, каже да нису провоцирали и да заставе чак нису ни биле отворене.

“Полицајац је пришао Војславу дохватио га за руку и хтео је да му отме заставу, која је била умотана а не раширена. Тада, Стефан прилази Војславу да види шта се дешава, полицајци су то вероватно протумачили као сукоб, људи су се окупили, већ се створила велика гужва око нас, људи су почели да вичу, да добацују али је то брзо прошло. Када су Стефан и Војислав дошли до аутомобила, полицајски комби је већ био паркиран код аута, Стефану је ту један полицајац опалио шамар и одмах су му ставили лисице, након тога и Војславу,” каже Димитрије Трајковић.

Димитрије још додаје, да су полицајци Стефана и Војслава из комбија избацили на путу ка Брњици и да их је до Грачанице довезао познаник из Преоца.

 

 

Check Also

“Ђедов Сабор” у Осојану у знак сећања на митрополита Амфилохија

Поводом двадесет година од почетка повратка расељених и избеглих Срба у Осојане, Епархија рашко-призренска и …