Главна / Спорт / Спорт КиМ / Спортски савез Србије у посети Косовској Митровици

Спортски савез Србије у посети Косовској Митровици

Спортски савез Србије посетио је данас Косовску Митровицу и састао се са Управним одбором Спортског савеза Косова и Метохије, како би разговарали о актуелним проблемима, даљој сарадњи и будућности савеза.

Генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић је том приликом рекао да ће Спортски савез Косова и Метохије увек наћи подршку и братску љубав у Спортском савезу Србије.

“Ово је уобичајена акција Спортског савеза Србије и дошло је време да посетимо и Косово и Метохију, на позив председника Спортског Савеза Косова и Метохије , да дођемо, упознамо се са лепим стварима и проблемима који су тренутно у Савезу. На састанку смо чули низ проблема које ћемо, заједно са Спортским савезом Косова и Метохије, покушати да исправимо. Шаљемо јасну поруку да су Косово и Метохија део Србије и да тако требамо сви да се понашамо. У нама ће имати једног сарадника који ће увек пружати помоћ и надам се да ћемо у неком наредном периоду причати о лепшим стварима, успесима деце и сениорских екипа” рекао је Маринковић.

Он је најавио да ће Спортски савез Србије млађим селекцијама ускоро донирати спортску опрему, дресове и лопте.

Горан Ковач, председник Спортског савеза Косова и Метохије истиче да је највећи проблем онемогућавање спортистима из централне Србије прелазак преко административних прелаза.

“Ова посета је још један доказ да су Косово и Метохија део Србије. Они су данас дошли да виде какви су проблеми Спортског савеза Косова и Метохије. Највећи проблем је на административним прелазима, где наше екипе не могу да дођу из Србије. Надам се да ће тај глас отићи тамо где треба. У наредном периоду морамо да омогућимо екипама да дођу код нас, као што долазе у Врање, Нови Пазар, Бујановац. Хтео бих да се захвалим, јер смо протеклих година увек имали подршку Спортског савеза Србије. Надам се да ће будућност бити светла и да ћемо наставити да сарађујемо и да ће спорт на Косову и Метохији заживети у неком новом духу” рекао је Ковач.

У наставку посете, челници Спортских савеза су обишли Спортску халу у Косовској Митровици и радове на изградњи фудбалског стадиона.

Извор: Радио Косовска Митровица

Check Also

Након 20 година у Грачаници одржано фудбалско такмичење у категорији пионира и петлића

У организацији Фудбалског савеза Косова и Метохије данас је, на спортском комплексу у Грачаници,  први …