Главна / Вести / Косово и Метохија / Упис ђака у средње школе на централном Космету одвија се без проблема

Упис ђака у средње школе на централном Космету одвија се без проблема

Синоћ је Министарство просвете објавило коначан распоред ученика по образовним профилима и свршени осмаци су коначно добили информацију да ли су уписали жељену школу. Гимназија, Медицинска и Економско-трговинска школа три су најпрестижније образовне установе за које се најчешће одлучују будући средњошколци на централном Космету. Представници ових школа истичу да су и ове године задовољни бројем уписаних ђака.

„Испунили смо очекивања и ове године уписали по двадесет ученика на оба смера, што је максималан број ђака. Могу да кажем да одржавамо традицију и да већ неколико година уназад влада велико интересовање ученика за упис у Гимазију“, казао је директор ове школе Дејан Денић.

Највећи број ђака сваке године одлучује се за средњу Медицинску школу чији су образовни профили и ове године попуњени, а тражи се и место више.

„Сваке године Медицинска школа уписује онолико ученика колико Министарство дозволи, а то је 20 ученика по одељењу. Као и претходних година и ове године имамо четири одељења. Упис још увек траје, а до сада је уписано око 50% ученика“, истакла је, испред медицинске школе у Грачаници, Александра Димитријевић.

Велико интересовање влада и за економско-трговинску школа, која и ове године има три образовна профила и четири одељења прве године.

„Једна смо од најпопуларнијих школа на овим просторима и за нашу школу влада велико интересовање. Ове године, као и претходне, имамо три образовна профила, а то су економски, финансијски и правни техничар“, казала је Драгица Митић, директорица овдашње економско-трговинске школе.

На уписним местима испоштоване су све мере предострожности у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом, а будући средњошколци истичу да се надају да ће нову школску годину дочекати у својим клупама.

Check Also

На КиМ 153 новозаражена, четворо преминуло

На КиМ су у последња 24 сата забележена 153 нова случаја коронавируса, а од последица …