Главна / Друштво / Ракија Фест у Грачаници

Ракија Фест у Грачаници

jelenaaaДанас ће у Грачаници у 14 сати испред Дома културе бити одржан Ракија Фест на ком ће локални произвођачи ракије имати прилике да покажу умеће у прављењу овог традиционалног косовског пића. Гостујући у јутарњем програму радио Грачанице уметнички директор Алтернативно-културног центра Грачаница Марко Дабетић причао је о организацији овог догађаја.

„ Организатор Ракија Феста је Центар за оснаживање и подршку младима у сарадњи са НВО Центром за мир и толеранцију. Ово је први овакав догађај на нашим просторима и надамо се да ће као такав заживети и постати традиција овог краја“, рекао је Дабетић.

Право на учешће на овом фесту има свако ко је произвођач овог жестоког пића.

„ Није постојао неки посебан критеријум којим су се организатори водили, једноставно може доћи свако ко жели да се дружи и покаже своје умеће у припремању ракије“, рекао је за програм Радио Грачанице Дабетић.

Поред дегустације и промоције ракија на Фесту, сви посетиоци ће моћи да уживају у традиционалној косовској храни као и у доброј музици.

Предвиђено је да Фест буде и нека врста такмичења локалних произвођача ракије у циљу подстицања истих да и наредне године понове учешће.

„Уколико дођете и учествујете на Фесту било као дегустатор или такмичар сазнаћете и које су награде у питању“, речи су уметничког директора АКЦ-а Марка Дабетића.

Check Also

Проф. Васић и др Ђорговић сагласни да је рано дијагностиковање карцинома дојке пресудно у излечењу

Карцином дојке је најчешћи узрок оболевања и умирања жена од малигних болести широм света, показала …