Главна / Вести / Косово и Метохија / Србија ће моћи да настави да финансрира здравство на КиМ

Србија ће моћи да настави да финансрира здравство на КиМ

trejsiАмбасадорка САД на Косову Трејси Џејкобсон изјавила је данас да ће Србија након одржавања локалних избора 3. новембра моћи да настави са финансирањем здравства и просвете на Косову али на транспарентан начин.

Џејскобсон је казала да ће, што се тиче система образовања и здравства, Србија свакако бити у прилици да настави са финасирањем након одржавања локалних избора на Косову.
“Мислим да је то био и део споразума који је постигнут између Владе Косова и Србије у Бриселу, тако да не видим разлог зашто се то не би наставило,” рекла је Џејкобсон.

Она је изразила наду да ће бити формирана Заједница општина са српском већином, на основу косовског устава и закона а у складу са законском праксом европских земаља.

Таква Асоцијација или Заједница ће имати права да одржава блиске везе у овом случају са Србијом, поручила је америчка амбасадорка.
“Наравно захтев да би Србија могла да настави да финасира школство и здравство јесте да у томе буде транспарентна, тако да људи могу да виде колико новца долази овде и куда иде. Људи су свесни да то до сада није био случај,” рекла је Џејкобсон.

Check Also

Јевтић: Посета народних посланица Штрпцу значајна подршка

Дубравка Филиповски, Снежана Пауновић и Дубравка Краљ, народне посланице у Скупштини Србије, посетиле су данас …