Главна / Друштво / Одржан Ракија Фест у Грачаници

Одржан Ракија Фест у Грачаници

20131024_135813На Ракија Фесту који је данас одржан у Грачаници испред  Дома културе учествовало је 11 презентера из свих крајева Косова и Метохије и централног дела Србије. Организатор феста је Центар за оснаживање и подршку младима у сарадњи са НВО Центром за мир и толеранцију. Директор Алтернативно-културног центра Грачаница Ненад Максимовић изразио је задовољство што се први пут организује један овакав догађај.

„ Драго ми је да је и овај пројекат реализован. Ови простори су познати по печењу ракије, одатле и идеја за овакав један догађај и мислим да ће заживети и постати традиција овог простора“, рекао је Максимовић за програм Радио Грачанице.

На Ракија Фесту нашле су се готово све врсте ракија, а посетиоци и љубитељи овог пића могли су да уживају у дегустацији.

Један од посетиоца овог феста, Срђан Аксић, рекао је да се нада да ће овако нешто бити организовано и следеће године.

„Надам се да ово неће бити само ове године. Било би лепо да се сваке године окупљамо и уживамо у дегустацији нашег традиционалног пића“, рекао је Аксић.

На Ракија Фесту су о начину припремљања овог пића причали и сами промотери.

„ Најважније у припремању ракије су чисти судови. Да би ракија била добра треба из ње одстранити метил алкохол. Колико је ракија јака зависи од појединачног укуса. Квалитет ракије чувају дрвене посуде“, прича промотер копаоничке ракије.

Ракија Фест је пропраћен добром живом музиком уз коју је сваки посетилац сасвим сигурно уживао.

Check Also

Изложба слика и скулптура “Преко пепела” Предрага Драговића у Дому културе у Грачаници

Дом културе „Грачаница“  и Галерија уметности Приштина у понедељак 25. октобра 2021. у 19 часова у Галерији …