Главна / Друштво / Завршени радови на обнови звоника у Батусу

Завршени радови на обнови звоника у Батусу

zvonik batuseРадови на обнови звоника, ограде и помоћног објекта трајали су 45 радних дана. Из Одељења за урбанизам, планирање, катастар и заштиту животне средине истичу да су радови завршени. Извршена је реконструкција старог звоника, урађено је степениште за галерију звоника, као и целокупна фасада. Извршена је демонтажа старе ограде, а урађени су нови темељи као и ограда. Изграђен је нови помоћни објекат, као и нове приступне стазе од цркве до капије, звоника и помоћног објекта. Извођачи радова су П.П „ПРО ЗОНА“ Грачаница и П.П „НИН“ Грачаница, а Општина Грачаница је покровитељ пројекта.

Општина Грачаница наставља да реализује приоритетне пројекте за ову годину међу којима се налази и реконструкција истуреног одељења основне школе „Браћа Аксић“.
Пројектом је планирана  реконструкција подова и плафона, биће урађена спољашња изолација, замена старе унутрашње и спољашње столарије, као и санација електричне мреже. Радови ће трајати у наредних 30 радних дана.

Из општине Грачаница саопштавају да је извршена додела кључева од локала који се налазе на једном од најатрактивнијих места, преко пута полиције. „Локали су различите квадратуре, модерно су уређени и сваки локал има свој водомер и струјомер“, изјавила је директорица Јавних служби Јелена Стојановић.

Check Also

Деца са Косова и Метохије у посети Војводини

Педесеторо малишана са Косова и Метохије борави у вишедневној посети Војводини, а данас је њихов …