Главна / Вести / Србија / Приштина добила хамере од САД, тешко да ће Немачка дати “леопарде”

Приштина добила хамере од САД, тешко да ће Немачка дати “леопарде”

Американци, Турци и Немци брину о свом чеду, каже председник Александар Вучић, коментаришући вест да је и други контигент оклопних возила из САД стигао на Косово и Метохију.

Вучић каже да су српске безбедносне службе упознате са том доставом и да Србија истог секунда зна шта стиже на КИМ, те додаје да су хамери стигли на КиМ 20. јула.

“Ми знамо шта они добијају и шта имају”, каже Вучић и додаје да је зато пре неки дан рекао да тешко да ће на КиМ из Немачке бити испоручени “леопард” тенкови.

Вучић каже да су хамери лепа возила, али да та мала “четири пута четири” возила не би поредио са великанима “шест пута шест или осам пута осам”.

“Американци, Турци, Немци, сви они брину о свом чеду… И то је све у реду. Овако је лепо, за изложбу”, приметио је председник у одговору на питање новинара у Сремској Митровици, где је обишао 15. тенковски батаљон Прве бригаде копнене војске у касарни “Бошко Палковљевић Пинки” и присуствовао приказима способности тенковске чете и модернизоване артиљеријске батерије система “Огањ”.

Командант Косовских безбедносних снага Рахман Рама за Радио Слободна Европа данас је за Слободну Европу потврдио да је други део контингента оклопних возила из Сједињених Америчких Држава стигао на Косово и Метохију у суботу.

Према његовим речима, допремање овог контингента повезано је са споразумом који је тзв. Косово потписало са САД прошле године.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Ружић: Спречени покушаји злоупотребе теста из матерњег језика

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић изјавио је да је задовољан како је …