Главна / Вести / Косово и Метохија / Мали спортисти са КиМ у Београду

Мали спортисти са КиМ у Београду

Канцеларија за КиМ и Спорт Старс „Србија те зове 2020“, организовали су боравак за 49 деце са КиМ у Београду. Овакав вид дружења и активног бављења спортом се по први пут организује. Малишани ће током 10 дневног боравка тренирати разне спортове, а у томе ће им помагати врсни спортисти, бивши репрезентативци.

Разноврсни спортови спојили су децу из свих крајева КиМ на једном месту, у београдском дому ученика Патријарх Павле.

Спортска организација Спорт Старс, која иначе организује спортске кампове, учинила је да деци боравак буде што разноврснији и занимљив.

„Ово је први пројекат оваквог формата, где деца са подручја Косова и Метохије долазе у Београд да тренирају више спортова одједном. Тренутно је овде 49 деце који тренирају фудбал, кошарку, одбојку, рукомет и тенис. Иницијатива је и раније постојала, а сад је пројекат реализован уз помоћ и подршку Канцеларије за КиМ и града Београда“, рекао је Лазар Младеновић, координатор Спорт Старс-а.

Из кампа Спорт Старс кажу да се надају да ће се и убудуће дружити са овим младим спортистима.

„Надамо се да ће ова деца доћи и следеће лето, као и српска деца из дијаспоре, а да можда у Србију дођу и странци да тренирају и да им приближимо Србију“, каже Младеновић.

Циљ ове посете је да се деца приближе спорту, да још више напредују и да постану врхунски спортисти. Тренинге воде уважени спортисти и бивши репрезентативци, који ће својим знањем и искуством помоћи будућим првацима у свету спорта.

“Велико ми је задовољство што сам део ове спортске приче, посебно што су овде деца са КиМ и што имамо ту могућност, а посебно ја у одбојкашком спорту, уз помоћ своје логистике, односно тренера које сам обезбедио, да пружим оптималне услове деци да се остваре у области друштвеног живота и спорту. Деца имају прилику да упознају Београд, да виде рад са тренерима који су на вишем нивоу, а са друге стране имају могућност да упознају ситуације које ће им помоћи да неке ствари у животу решавају много боље и на много бољи начин“, рекао је бивши репрезентативац Жељко Танасковић.

Први дан боравка у Београду је на Ању, Иву, Даницу ,Тању и Страхињу оставио сјајан утисак. Срећну су кажу, јер су имали прилику да употпуне своје спортске вештине.

Наредних дана ове мале спортисте очекује још много напорних тренинга, који ће, верујемо, дати најбоље резултате.

О здрављу деце брину лекари и медицинске сестре из Републичког завода за спорт и медицину спорта.

Check Also

Представа “Антигона” вечерас од 19 сати у Дому културе Грачаница

У Дому културе „Грачаница“ вечерас  од 19 сати, биће одиграна представа „Aнтигона“,  по тексту Софокла, …