Главна / Некатегоризовано / Отворен Омладински центар у Грачаници

Отворен Омладински центар у Грачаници

У  Грачаници је данас свечаним пресецањем врпце отворен „Омладински центар“. Отварању Омладинског центра присуствовали су потпредседник  косовске владе и министар локалне самоуправе Горан Ракић, министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић, посланик у Скупштини Србије Милан Савић, председник Привременог орана општине Приштина-Грачаница Љубинко Караџић.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић рекао је да су млади људи из Грачанице пуни енергије и воље и  д се управо од њих очекује највише за бољи живот у општини Грачаница.

„Ово је велики дан за општину Грачаница. Срећан сам што смо успели да саградимо један Омладински центар, који ће највише значити младим људима у општини Грачаница. Сећам се првог састанка са омладинцима и њихова жеља је била да баш као што је данас  направе Омладински центар и ми смо то испунили. Ови млади људи су пуни воље, енергије и желим им пуно успеха у наредном периоду. Све ово данас испред  нас не би било могуће да није било помоћи коју смо добили од министарства за повратак и заједнице , Европске уније. Имамо и обећање од министра  за локалну самоуправу Горана Ракића да ће опремити овај  објекат. Градићемо будућност ако имамо јаку и стабилну омладину, на нама је да омогућимо што боље услове .“рекао је Поповић.

Потпредседник косовске владе и министар за локану самоуправу Горан Ракић честитао је Велику Госпојину  свештенству и свим суграђанима,  и поручио да су млади наша будућност.

„ Као што сам написао на табли  у згради”Млади су наша будућност” . Наша је обавеза  да будемо тамо где је будућност и не само наша присутност, већ да пружамо младим људима подршку. И будите уверени да се на овоме нећемо зауставити , општина Грачаница и градоначелник  Срђан Поповић ће увек  имати нашу подршку“, рекао је Ракић.

Министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић након отварања Омладинског центра изјавио је  да млади треба да буду темељ нашег друштва.

„Овај пројекат је пример онога што треба да буде залог за будућност. Управо млади треба да буду темељ нашег друштва. Наша је обавеза да ми као политички представници  омогућимо  и радимо како би живот наших суграђана побољшавао. Омладинци су захтевали да имају свој простор и ми смо са Европсом унијом, ИОМ  и општином Грачаница омогућили  овакав простор омогућимо“, рекао је Јевтић.

 

Check Also

Дечија смотра фолклора сутра у манастиру Светих Архангела

У порти манастира Светих Архангела код Призрена у оквиру Видовданских свечаности одржава се дечија смотра …