Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Неће моћи за КиМ да праве рачун без крчмара

Вучић: Неће моћи за КиМ да праве рачун без крчмара

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас се варају сви који мисле да ће моћи по питању КиМ да праве рачун без крчмара.

Србија неће више прихватати улогу губитника деведесетих година, нити ће плаћати цех “за све госте у кафани”, поручио је председник у изјави новинарима на Бледу.

Вучић је рекао уочи сутрашњег Бледског стратешког форума разговарао са премијером Словеније Јанезом Јаншом, као и са представницима земаља у региону и објаснио им позицију Србије по питању КиМ и затражио њихову подршку.

“Говорио сам о проблемима које имамо по питању КиМ и затражио подршку”, рекао је Вучић и истакао да мисли да смо надомак значајних промена и у Европи и у свету, које, ипак, неће ићи лако, али свакако брже него до сада.

Каже да ће се сутра на Бледу на главном панелу чути и друга мишљења.

Истиче да се варају сви који мисле да је једино решење да Србија да све што може и прихвати да буде губитник и прође кроз катарзу након деведестих година.

Вучић је истакао да нико не треба да помисли да ће Србија бити унижена и може да ниподаштава српски народ, као другоразредни који треба да плати у кафани цех за све.

Срби треба да буду једнако третирани, нагласио је Вучић и истакао да би све друго било прављење рачуна без крчцмара.

Председник Србије је наглаисо да је позиција Србије снажна и чврста.

Вучић сутра разговара са Меркел, КиМ главна тема

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да ће сутра око поднева имати телефонски разговор са немачком канцеларком Ангелом Меркел и да ће главна тема бити КиМ, односно састанци у Вашингтону и Бриселу.

“Сутра имам у пола 12 заказан телефонски разговор са Ангелом Меркел. Вечерас ћу се спремати за тај састанак и за стурашњи панел. Косово ће бити главна тема, као и посета Вашинготну и Бриселу. Направио сам и мини план шта да изложим најмоћнијој жени света и да се за то изборим”, рекао је Вучић на Бледу новинарима.

Вучић је казао и да ће са најмоћнијом женом разговарати о различитим питањима, и о вакцинама против вируса корона, билатералној сарадњи између Србије и Немачке, као и да се захвали на недавно потписаном акту о додатној сарадњи Представништва Србије и Министарства индустрије и енергетике Немачке.

Подсетио је да ће сутра у оквиру лидерског панела 15. Бледског стратешког форума “Европа после Брегзита и Ковида 19” имати сусрет и са Мирославом Лајчаком и да ће са њим тема разговора бити боравак у Вашингтону.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Петковић са Франческом Бонели о повратку интерно расељених лица на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић разговарао је данас са шефицом Канцеларије …