Главна / Вести / Србија / Ђурић: Српски народ у Црној Гори показао храброст и одлучност

Ђурић: Српски народ у Црној Гори показао храброст и одлучност

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић каже да је српски народ у Црној Гори показао храброст и одлучност на јучерашњим изборима и да је поносан и радостан због тога.

Он је навео да су Срби поднели велике жртва да би рекли истину и свој став о свом идентитету, свом језику и жељи да сами одлучују о својој судбини.

“Веселим се искрено и делим радост са нашим народом на КиМ који је синоћ до касно славио. Видели сте призоре из Косовске Митровице заиста се славило као највећа национална победа”, рекао је Ђурић за Тв Хепи.

Он је нагласио да међу Србима постоји свест о томе да су Грачаница и Дечани исто што и Острог, Морача, Савина, да се ту не ради о било каквом сукобу или мржњи према неком другом већ о братској љубави и жељи да постоји слога међу људима.

“Неки политичари су претходних деценија покушавали да експлоатишу поделе међу људима. Ово је радостан дан за велики део Срба”, навео је Ђурић.

Додаје да се Србија није мешала у изборе, али да стоји уз свој народ где год он да се налази.

Србија и председник Александар Вучић су, како каже, предходних месеци снажно и одлучно помагали српске организације у Црној Гори – Српску кућу, српским невладиним организуацијама у Црној Гори, Матицу српску.

“За разлику од Хашима Тачија и Едија Раме, који су директно позивали да се гласа за владајућу опцију у Црној Гори, овде таквих позива није било, али се помагало нашем народу да очува идентитет, културу. Наш народ показао велику храброст”, закључио је Ђурић.

Извор: Тањуг

Check Also

Опасна “излазна стратегија” Запада на Косову довела би до етничког чишћења Срба

С обзиром да институције на Косову не могу да обезбеде мир српском народу и неалбанцима, …