Главна / Вести / Косово и Метохија / Дом културе Грачаница наставља са онлине програмом

Дом културе Грачаница наставља са онлине програмом

Дом културе Грачаница наставља  са онлине програмом због пандемије коронавируса. Као и до сада љубитељи књижевности, музике , представе  и разних трибина моћи ће да  уживају путем друштвених мрежа ове установе.

Александар Гуџић истакао је да се  аматерско позориште „Јанићије Поповић“ пријавило се за фестивал дечијих представа у Прокупљу.

„Ми би у  другом делу октобра требало да наступамо са  представом „Игра“  у Прокупљу, коју је режирао Бошко Бошков , глумац и  редитељ из Суботице, али не знамо каква ће ситуација бити са актуелним вирусом. Због пандемије коронавируса, љубитељи дечијих представа имали су прилику да ову нову представу погледају само на јутјубу и задовољни смо јер има преко 10 000 прегледа.Из свих делова Косова и централне Србије испраћена је и прихваћена са позитивним коментарима“.

Што се тиче осталих активности Дома културе планирамо онлајн трибине које ће бити посвећене Горанцима.

Наша кућа припрема серију трибина под називом „Изоловане трибине страх и култура као слобода“. У оквиру тог пројекта ћемо организовати десетак трибина где ће угледни филозофи и психолози , социолози, етнолози , историчари говорити на различите теме. Овогодишњи пројекат је намењен мањинским заједницима Горанцима и говориће се о њиховој историји“, рекао је Гуџић.

Check Also

Промовисан “Видовдански гласник”у Грачаници

Најновији Видовдански гласник,часопис о културном и историјском стваралаштву промовисан је у Грачаници. Ово је 30.по …