Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Сусрет Вучића са Трампом велика и значајна вест

Петковић: Сусрет Вучића са Трампом велика и значајна вест

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић каже да уколико дође до потписивања економског споразума, уз посредовање САД и уз гаранције америшког председника, онда то значи да ће га Приштина поштовати.

 

Он је за ТВ Пинк нагласио да је најављени сусрет предсредника Александра Вучића са америчким председником Доналдом Трампом велика и значајна вест.

“Ово ће бити по први пут да се један председник Србије сусретне са председником САД. То је велика и значајна вест. Ако дође до потписивања економског споразума онда смо сигурни да све што се потпише у присуству САД, што је уз гаранције америшког председника, биће поштовано од стране Приштине”, навео је он.

Петковић је пренео поруку Срба са КиМ да су уз председника Вучића и нашу делегацију која се у Вашингтону, како каже, лавовски бори за виталне српске интересе.

Он је подсетио да је до сада било много договора и споразума који су потписани са Приштином уз посредовање ЕУ, али да они нису испуњени.

“Ово је велики и значајан дан. Уколико дође до састанка са америчким председником то ће онда значити да споразум који буде потписан означава нову привредну активност”, нагласио је он.

Подсећа да је питање КиМ за Вашингтон и Белу кућу било решено, а да је председник Вучић успео да то питање поново врати на сто.

Верује да је почетни папир који је понуђен делегацији из Београда у Вашингтону био почетни, да су желели да виде како ће реаговати делегација из Београда.

Најважније је, како каже, да десета тачка више не постоји.

Check Also

Грачаница: Представљен нови број “Стремљења”

У читаоници “Даринка Јеврић” у Дому културе у Грачаници je представљен најновији број часописа за …