Главна / Вести / Косово и Метохија / Kонференција за штампу о привођењу кандидата листе “Српска”

Kонференција за штампу о привођењу кандидата листе “Српска”

srpska_konferencijaУ просторијама изборног штаба ГИ „Српска“ данас је одржана конференција за штампу. Конференција је сазвана због оптужби упућених члановима ове странке да врше притисак на грађане да на предстојећим локалним изборима гласају за њих.

Начелник косовског управног округа и носилац листе ГИ“Српска“ Владета Костић рекао је да су оптужбе и хапшења чланова листе „Српска“ још један вид притиска на кандидате ове листе, стављајући притом акценат на последња дешавања у општини Клокот.

„Ми на такво понашање гледамо као на још један вид притиска на наше кандидате. То показују последња дешавања у општини Клокот,наиме јуче су истражној полицији приведена три члана листе „Српска“ због ,како су рекли, притисака који чланови ове листе врше на грађане да гласају за нашу листу“, рекао је Костић.

Срећко Спасић кандидат за градоначелника општине Клокот демантовао је оптужбе упућене на рачун свих чланова ГИ „Српска“ и оптужио општински одбор СЛС-а да стоји иза пријава.

„Одговорно тврдим да нисам никада вршио притисак на бираче. У станици сам провео три и по сата. За то време на мене су вршили притисак да потпишем изјаву на албанском језику, чију садржину и данас не знам, као предуслов за моје ослобађање“, рекао је Спасић.

„Ево и данас је било привођења, приведена је Љиљана Драгојевић. Али на томе се неће завршити, јер су најављена нова привођења у наредном периоду у Општини Клокот“, казао је Спасић.

„Ово није обично цепање постера и вређање, ово је угрожавање безбедности не само наших кандидата за градоначелнике, одборника и наших активиста него и њихових чланова породица“, рекао је председник Српске Владета Костић.

„То само говори да постоје они који би желели да Срби на изборе изађу у што мањем броју и да немају легитимне представнике, али ће после трећег ипак имати легитимне представнике“, казао је кандидат Српске за градоначелника Грачанице Бранимир Стојановић.

Други повод за сазивање конференције је оптужба од стране општине Грачаница упућена листи „Српска“ због коришћења јавног предузећа „Комуналац“ у сврхе предизборне кампање.

„Општина Грачаница је пријавила ГИ „Српска“ због коришћења ЈКП „Комуналац“ у предизборну кампању јер је билборд на којем је кандидат за градоначелника општине Грачаница Бранимир Стојановић постављен на зачељу овог објекта. Општина Грачаница је овим показала да признаје институције које финансира Влада Републике Србије“, рекао је Костић.

Начелник косовског округа Владета Костић поручио је на конференцији да ће ГИ „Српска“водити фер кампању, да није до сад пријављивала ниједну листу нити ће до самог краја кампање.

Check Also

Павлина Радовановић за РТВ Грачаница: И да буде најгоре нећу напустити мој Ораховац

„Косово и Метохија и мој Ораховац је  љубав која се не може описати речима. Моја …