Главна / Вести / Косово и Метохија / СЛ: Поруке подршке Трампу чин патриотизма и националне одговорности

СЛ: Поруке подршке Трампу чин патриотизма и националне одговорности

Српска листа у саопштењу за јавност достављеном медијима наводи да је група отпадника која себе назива “Отаџбина” још једном доказала да је њихова једина политика пљунути по свему што ојачава шансе Србије да се избори за своје државне и националне интересе на Косову и Метохији.

“Свако нормалан се радује због чињенице да у врху државе која је протекле две деценије била главни спонзор Приштине коначно има слуха за интересе Србије и Срба. То Срби са севера Косова и Метохије, за разлику од поменутих отпадника од отаџбине, веома добро разумеју и осећају, и зато су поруке подршке председнику Доналду Трампу које смо протеклих дана могли видети овде истински чин патриотизма и националне одговорности”, каже се у саопштењу.

Српска листа наводи да су се представници Приштине пре неколико недеља из САД вратили несвршена посла, и нико се пре само неколико година није могао надати томе да ће представници Београда у Вашингтону моћи да аргументовано и успешно стану у одбрану става да је проблеме на Косову и Метохији могуће решавати искључиво на праведан и компромисан начин, а никако притисцима, наметањем и условљавањима.

“Та суштинска промена је плод, како нових геополитичких ветрова, тако и мудрог и упорног деловања државног врха Србије, и само неко крајње злонамеран и неко ко у успесима Србије види сопствени неуспех може да томе нађе замерку. Променом односа према Србији и Србима у Вашингтону посејано је семе будуће сарадње и обнове чврстих и складних српско-америчких односа који ће, надамо се, бити засновани на узајамном поверењу и разумевању, и Срби на Косову и Метохији ће, ако изузмемо неколицину отпадника од отаџбине, једнодушно подржати отварање те нове странице историје”, наведено је у саопштењу Српске листе.

Check Also

Боранијашевић: Цене школарина непромењене осим на Медицинском факултету, очекују се квоте за упис у нову школску годину

Пред крај школске 2021/ 22.године, Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, врши …