Главна / Култура / Промоција “Одрешене немани” на Сајму књига у Београду

Промоција “Одрешене немани” на Сајму књига у Београду

promocija_knjigeНа штанду Канцеларије за Косово и Метохију, на недавно одржаном Сајму књига у Београду, последњег дана одржавања сајма представљена је књига Александре Мандић „Одрешена неман“. Ова књига, свој пут је започела у Грачаници 29. јуна, дан након Видовдана, а сада, 27. октобра промовисана је још једном пред београдском публиком и посетиоцима сајма. О књизи су говорили Данко Перић, уредник Танјуга и Саво Штрбац, директор Документационо-информационог центра Веритас. По Перићевим речима – књига Одрешена неман је сублимација свих различитих књига, свих тужних судбина и крајишких истина, које су се спојиле у овом једном делу. Александра је омогућила да се нит истине о Крајишницима и најтужнијим судбинама двадесетог века, појави и угледа светлост дана.

Док сам читао роман Александре Мандић, емоције су биле бурне. Александрина предност у односу на остале ауторе, који су се бавили истом тематиком је управо у томе, што је она директни учесник у догађајима о којима пише и јунак сопственог романа. Овај роман могао би бити подстицај и другима, на који начин би требало писати и мењати стереотип о жртвама на простору бивше Југославије – рекао је Саво Штрбац.

sandra_mandicАутор књиге Александра Мандић, изразила је још једном захвалност свима на пруженој подршци и нагласила да је књига писана из срца и душе. Књига је сведочење, не само о мојој породици, већ и о жртвама Малог Алана, о чему се двадесет година не прича – рекла је Александра.

Књига је већ штампана у другом тиражу од 1000 примерака, што говори колико интересовање постоји, а Александра Мандић је нагласила да се на томе неће зауставити.

Check Also

Деца из Осојана уживала у представи “Палчица”

За представу “Палчица” која је била на програму четвртог дана фестивала у Дому културе у …