Главна / Вести / Косово и Метохија / Брисел: Дијалог о изборима, мале шансе за договор

Брисел: Дијалог о изборима, мале шансе за договор

briselУ Бриселу је данас нешто после 11 сати почео технички дијалог Београда и Приштине посвећен предстојећим локалним изборима на Косову, а како Тањуг сазнаје, очекивања да се постојеће несугласице реше су мале.

У Брисел је у пратњи неколико експерата јутрос дошао генерални секретар у влади Србије Вељко Одаловић. Саветник председника Србије Марко Ђурић, за кога је раније било најављено да ће предводити тим Београда, налази се са председником Томиславом Николићем у службеној посети Москви.

У београдској делегацији су резервисани када је реч о могућности да данас буду решени проблеми везани за локалне изборе који су заказани за 3. новембар, а који се односе на одбијање Приштине да дозволи слободно кретање функционерима из Србије током изборне кампање, присуство косовских државних симбола на гласачким листићима, и ускраћивање права гласа великом броју расељених лица.

“Они (Приштина) инсистирају на својој процедури и не пристају да попусте ни за милиметар”, рекао је Тањугов извор близак делегацији који, међутим, није могао да одговори да ли ће у случају изостанка договора Београд наставити да позива Србе да изађу на гласање.
“О томе ће се одлучивати на највишем нивоу”, рекао је он.

Како Тањуг сазнаје, данашња рунда дијалога почела је одвојеним сусретом београдског тима са представницима Европске комисије, а трилатерални дијалог са косовском делегацијом почеће касно поподне.

Приштински тим у данашњим разговорима предводи потпредседница косовске владе Едита Тахири.

Check Also

Павлина Радовановић за РТВ Грачаница: И да буде најгоре нећу напустити мој Ораховац

„Косово и Метохија и мој Ораховац је  љубав која се не може описати речима. Моја …