Главна / Вести / Косово и Метохија / Саопштење Грађанске иницијативе Српска поводом привођења у Партешу

Саопштење Грађанске иницијативе Српска поводом привођења у Партешу

srpska_inicijativaСрбима у Партешу одређено је полицијско задржавање на 48 сати из, и даље, неразјашњених разлога, што само говори о наставку притисака пред локалне изборе.

Овај поступак полиције потврђује наше сумње да идеја о формирању Заједнице српских општина и јединсту Срба много смета некима који се крију иза ових крајње недемократских поступака. Полиција оваквим поступцима спроводи затрашивање грађана али и политичких субјеката који учествују на изборима на листи Српска.

Наше кандидате за градоначелнике, одборнике и раднике српских институција полиција малтретира без конкретног образложења.

Ово само говори да је Српска јака снага, коју они препознају као претњу, оних који сем силе немају други начин да се боре, јер су сигурни у то да не могу на легалан начин да победе на овим изборима.

Ипак, овакав начин кукавичке борбе је типичан пример да на Космету Срби не могу да остваре своја права која би требало да буду грантована.

Нажалост, ово је само део свега што се Србима у протеклих 14 година дешавало, а да нико на то није адекватно реаговао.

Српска позива све међународне факторе да што пре стану на пут оваквим поступцима против Срба на Космету, јер ће у супротном Срба све мање овде бити.

 

 

Check Also

Ракић честитао школску славу Светог Саву

Председник Српске листе Горан Ракић честитао је свим ученицима, студентима, просветнбим радницима и запосленима у …