Главна / Вести / Косово и Метохија / Вулин: Вучићева посета Космету веома важна

Вулин: Вучићева посета Космету веома важна

vulinМинистар без портфеља задужен за КИМ Александар Вулин оценио је синоћ да је посета првог потпредседника владе Александра Вучића, у петак Косову од огромне важности јер представља још један доказ да држава Србија неће напустити сународнике у Покрајини.

Вулин је позвао Србе на КИМ да изађу 3. новембра на локалне изборе апелујући на њих да, као што су били храбри на барикадама буду тада буду исто тако храбри и са оловком победе заједно са својом државом.

Он је рекао за РТС и да посета Вучића, као и недавни боравак премијера Ивице Дачића и осталих државних функционера има огроман значај јер је то симбол који показује да држава Србија не мисли да оде.
“Држава Србија није потписала Бриселски споразум да оде него да остане чак можда и да се врати”, рекао је он најавивши да ће са Вучићем отићи у петак на КИМ упркос претњама приштинских власти да ће бити ухапшен.

Према његовим речима, Срби на КИМ ће до задњег тренутка чекати и размишљати да ли да изађу на изборе и за кога да гласају и да је и зато посета Вучића од огромног значаја у смислу њихвог охрабрења.

Вулин је, не желећи да из полтичких и безбедносних разлога открива план посете Вучића само кратко рекао да ће Вучић бити у Грачаници.
“Очекујем да видим наше грађане српске националности, да видим леп велики скуп, да буде један празник – уосталом не долази први потпредседник владе сваки дана на КИМ”, рекао је он.

Вулин је поновио и да је Приштина највећи противник изласка Срба на локалне изборе заказане за 3. новембар оценивши да то потврђује и хапшење троје Срба у близини Гњилана.
“Приштина не жели да Срби изађу на изборе јер се боје да ће Бриселски споразум заиста заживети у пуном капацитету и да ће Срби имати десет општина са већином и градоначелником, да ће имати свог судију и свог полицајаца”, рекао је он.

Вулин је навео и да, за разлику од приштинских власти “држава Србија ниједни гестом није пореметила изборни процес” и да све све нашта смо се обавезали смо и спровели док се Приштина одлучила да не поштује договорено.

Он је истакао и да формирање Заједнице српски општина заувек променити слику на КИМ и да нико више никада моћи да одлучује уместо Срба и без њих.
“Све ово што се дешава (у предизборној кампањи)- и хапшења и застрашивања и претње новим хапшењима је само у циљу да Срби не изађу на изборе”, рекао је Вулин.

Он је затражио од Срба на КИМ да не буду мање храбри него што су били на барикадама истакавши да сада треба друга врста храбрости али исто храброст.
“Као што сте били хероји на барикадама тако хоћу да будете хероји оловком да имате храброст да верујуте својој држави и да са својо државном изађете на изборе и победите”, рекао је Вулин.

Check Also

На Брезовици настављена акција провере илегално подигнутих објеката

Основно тужилаштво у Урошевцу наставило је данас акцију провере објеката који су изграђени на подручју …