Главна / Вести / Косово и Метохија / Михајловић: Избори неће пропасти

Михајловић: Избори неће пропасти

mihajlovicДиректор владине Канцеларије за сарадњу са медијима Миливоје Михајловић уверен је да ће се Срби одазвати на локалне изборе на Косову и Метохији 3. новембра и да они не могу да пропадну.

“У овом тренутку мислим да ти избори не могу да пропадну без обзира на сва ометања које имају и са једне, и са друге стране Ибра”, истакао је Михајловић, гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

Михајловић је подсетио да се још увек воде разговори у Бриселу и да има проблема око неких кључних ствари – гласачких листића, бирачких одбора и чланова изборних комисија и рекао да очекује да “ЕУ пресече у последњем моменту” и допринесе регуларности избора.

Проблеми, како сматра, говоре о снажном отпору Приштине према тим изборима и страху од српског учешћа на локалним изборима.
Реч је о страху да “неки Срби”, који су до сада подизали барикаде и бунили се против приштинских власти, ођедном преузму власт у појединим општинама, рекао је Михајловић.
Он је додао да се покушава на сваки начин дезавуисати изборни процес као један од битних елемената Бриселског споразума, да се зато постављају препреке у припремама за изборе.

Михајловић је рекао да зато постоји “нецивилизацијски однос” према људима из Србије, који долазе на Косово да разговарају и објасне људима зашто је потребно изаћи на те изборе, чему Приштина пружа отпор и супротставља се Бриселском споразуму, иако је једна од његових потписница.

На питање о изјави косовског премијера Хашима Тачија да ће министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин бити ухапшен, ако дође на Косово у униформи резервисте, Михајловић је одговорио да је то “покушај да се нађе излаз из ове ситуације и то је заправо сигнал Бриселу да је Приштина кооперативна”.

Михаловић је оценио да има много отпора и међу Србима на северу Косова и Метохије, због неких политичких опција којима не одговара да се успостави нормална власт у општинама и који имају јак политички изговор за неизлазак на изборе, али да ће у недељу протећи све у најбољем реду.
“Најважније да не буде инцидената и да што више људи изађе на изборе и да изабере праве представнике и да ти избори имају и легитимитет и легалитет”, нагласио је Михајловић и додао да очекује да ће технички преговори у Бриселу о Косову бити настављени и данас.

Извор: Танјуг

Check Also

Павлина Радовановић за РТВ Грачаница: И да буде најгоре нећу напустити мој Ораховац

„Косово и Метохија и мој Ораховац је  љубав која се не може описати речима. Моја …