Главна / Спорт / Након 20 година у Грачаници одржано фудбалско такмичење у категорији пионира и петлића

Након 20 година у Грачаници одржано фудбалско такмичење у категорији пионира и петлића

У организацији Фудбалског савеза Косова и Метохије данас је, на спортском комплексу у Грачаници,  први пут након 20 година одржано треће коло фудбалског првенства у категорији пионира и петлића.

Ове године у категорији пионира учешће је узело шест екипа, а у категорији петлића осам.

„Ово такмичење је искључиво осмишљено ради дружења деце са целог Косова и Метохије, а систем такмичења је направљен тако да ће свака екипа по једном бити домаћин у свом месту“, казао је председник Фудбалског савеза Косовског округа Небојша Симић, који је изразио захвалност општини Грачаница на помоћи у организовању овог такмичења.

Ово је веома значајан догађај за општину Грачаница и ми смо се потрудили да будемо добри домаћини, као и увек до сада, истакао је председник општине Грачаница Срђан Поповић.

„Грачаница је увек била добар домаћи и овог пута смо се потрудили да се деца осећају како код своје куће. Угостили смо 14 фудбалских екипа са целе територије Косова и Метохије. Данас је дан за дружење и желео бих да честитам организаторима и Фудбалском савезу КиМ на организацији овог предивног догађаја и драго ми је што су први пут одабрали нашу општину за одржавање овог такмичења“, нагласио је Поповић.

„Први пут након 20 година ово такмичење се одржава у Грачаници и то је за нашу децу веома значајан догађај јер се деца лепо друже“, истакао је Анис Идризовић, испред Фудбалског клуба „Рудар“ Косовска Митровица.

„И за нас је овај догађај веома значајан јер се после 20 година неко сетио да организује лигу и за децу, не само за сениоре јер смо им овим догађајем дали прилику да се покажу у такмичењу“, казао је Мирослав Цветковић, представник ФК „Света Србија“ из Пасјана.

Прво коло овог првенства одиграно је у Лепосавићу, друго у Ропотову, треће данас у Грачаници, а четвро ће наредне недеље бити одржано у Зубином Потоку.

Check Also

“Моцарт” подржао фудбалере са КиМ – нова опрема за ФК “Грацко”

Спортски дух, тимска игра, добри резултати – само су неке од ствари које компанија “Моцарт” …