Главна / Вести / Србија / Ђурић: За разлику од Јеремића, борићу се за Србију

Ђурић: За разлику од Јеремића, борићу се за Србију

Потпредседник СНС Марко Ђурић поручио је данас председнику Народне странке Вуку Јеремићу да ће се по одласку у САД, односно по добијању агремана, понашати у складу са правилима дипломатске службе и да ће се, каже, за разлику од њега борити за Србију, а не “свој ћар”.

“Нека се Вук Јеремић не радује превише, јер ћу сваки дан до одласка у САД наставити да га подсећам да је у време док је био министар спољних послова Србије олајавао политичке противнике и веома често своју земљу у иностранству, што је јединствен случај у светској дипломатији”, рекао је Ђурић, а саопштио СНС.

Ђурић је додао да људи који су, каже, својевремено од српске дипломатије направили синекуру за размештање “заслужних” ДОС-овских кадрова немају ни стручно ни морално право да коментаришу и критикују данашња амбасадорска именовања.

“За разлику од Јеремићевих дипломатских звезда и звездица, мени је овај посао поверен, не да бих пушио томпусе и спремао рагуе, већ да бих енергију, преговарачко искуство и политичку позицију искористио како бих учинио нешто добро за своју земљу. Борићу се за Србију свакога дана на сваком месту, где год се налазио”, навео је Ђурић.

Јеремић је на Твитеру написао да још увек није из САД стигао агреман за Ђурића који, како је рекао, нашироко даје интеврјуе у вези са својим постављењем за амбасадора у тој земљи, наводећи да је то кршење елементарних норми и да “срозава углед земље”.

Check Also

Петковић: Србија трн у оку због успеха, мета напада Вучић

Члан Главног одбора СНС Петар Петковић оценио је данас да је Србија због својих успеха …