Главна / Вести / Србија / Честитике Дачићу поводом избора за председника Скупштине

Честитике Дачићу поводом избора за председника Скупштине

Нови председник Скупштине Србије примио је данас низ честитки из региона, као и парламентане скупштине ОЕБС-а поводом избора на ту дужност.

Честитке су му поред скупштине ОЕБС-а, упутили градоначелник Бања Луке Игор Радојичић, Национални савет Срба Словеније и Српски национални савет и српске организације у Црној Гори.

У честитики Парламентарне скупштине ОЕБС наводи се да је та организација задовољна што ће моћи да рачуна на искусног парламентарног сарадника у времену када је потребна јака вера у међунарну сарадњу и мулилатерализам.

“Радујем се предстојећем сусрету са вама и будите сигурни у комплетну подршку Парламентарне скупштине ОЕБС-а”, наводи се поред одсталог у цештитики, коју је потписао генерални секретар Парламентарне скупштине ОЕБС Роберто Монтела.

Национални савет Срба Словеније изразио је радост због именовања Дачића за председника Народне скупштине и веру да ће и нову функцију обављати успешно, као и све друге у дугогодишњој политичкој каријери.

“Срби у Словенији верују да ће у Вама имати одличног саговорника не само у институционалном погледу, него и када су у питању препоруке за решавање нашег статусног питања.Желимо Вам успешно вођење Народне Скупштине Републике Србије, али и наставак добре сарадње између Народне Скупштине Републике Србије и Државног збора Републике Словеније у којем има важну улогу и наш председник Бранислав Рајић”, наводи се у честитки.

Градоначелник Бања Луке честитао је Дачићу у име Града и у своје лично име и изразио уверење да ће са њим на челу парламент Србије уз јасну визију и посвећеност раду са успехом решавати важна питања за све грађане Србије.

“Град Бања Лука гаји дугогодишња пријатељства са бројним градовима наше матице и сваке године трудимо се да организујемо међусобне посете наших делегација.

Град Бања Лука биће Вам искрен партнер у сарадњи на сваком пројекту чији је циљ унапређење веза нашег народа са обе стране Дрине и стварање бољих услова за живот гпађана Србије и Републике Српске”, наводи се у честитки.

Српски национални савет и српске организације у Црној Гори изразили су радовање што је, како се наводи у честитки, Дачић и са својом партијом остао део велике патриотске коалиције, која на најбољи могући начин чува интегритет и територијалну целовитост Републике Србије.

“Верујемо да ће се Ваше огромно искуство, стечено кроз најодговорније државне функције, потврдити и на месту председника највећег законодавног органа Републике Србије”, навела је та организација.

Извор: Танјуг

Check Also

Вучић: Контактирао сам Лајчака, рекао сам му шта мислим

Председник Србије Александар Вучић слетео је данас у Рашку, где би требало да се у …