Главна / Вести / Косово и Метохија / Гренел поздравио примену одредби потписаних у Вашингтону

Гренел поздравио примену одредби потписаних у Вашингтону

Специјални изасланик америчког председника за дијалог Београда и Приштине, Ричард Гренел, поздраво је данас примену одредби споразума који је приштинска делегација недавно потписала у Белој кући у Вашингтону.

“Споразум се имплементира. Трампова администрација предузела је одлучну акцију,” прокоментарисао је Гренел на свом Твитер налогу објаву Америчке амбасаде у Приштини о недавној посети Делегације САД за енергетска питања.

Амбасада САД у Приштини објавила је на Твитеру да се Америчка делегација за енергетска питања састала се у Приштини са представницима владе Косова и представницима послових кругова и разговарала о потреби да се диверсификују енергетски извори, укључујући и увођење одрживих енергетских алтернатива као кључан фактор да се обезбеди енергетска независнот, безбедност и економски развој.

Гренел је и ретвитовао објаву Амбасаде да је “посета америчке делегације за енергетска питања уследила је само неколико недеља након што је међународна делегација коју је предводио Гренел посетила Западни Балкан и том приликом поновила да је влада САД сназно посвећена нормализацији економских односа договореној 4. септембра у Вашингтону”.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

ККиМ: Османи или не жели дијалог, или не схвата концепт мирољубиве политике

Контрадикторност и апсурд су постали омиљене реторичке фигуре политичара у Приштини, који из дана у …