Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: За 10 дана ПЦР лабораторија у Северној Митровици; Брнабић: Радови при крају, опрема за лабораторију купљена

Вучић: За 10 дана ПЦР лабораторија у Северној Митровици; Брнабић: Радови при крају, опрема за лабораторију купљена

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас да ће у северном делу Косовске Митровице у наредних 10 дана бити отворена ПЦР лабораторија.

“Још једна добра вест, купили смо и ускоро се отвара ПЦР лабораторија у Северној Митровици, што ће за наш народ много да значи”, рекао је Вучић.

Председник каже да Срби на Косову и Метохији више неће морати да иду због тога у Београд или Ниш пошто ће имати ПЦР лабораторију у Митровици.

Радови при крају, опрема за лабораторију у Митровици купљена

Мандатарка за састав нове Владе Ана Брнабић изјавила је да су грађевински радови на ПЦР лаборатоирији у Косовској Митровици, иначе започети пре два месеца, скоро готови и да је опрема купљена.

Навела је и да је завршена обука свих радника који ће радити у тој лабораторји, а обучавали су се, додаје, на “Торлаку” и у Националној референтној лабораторији у Батајници.

“Очекујемо да ћемо до краја месеца, односно за пет до шест дана, отворити лабораторију и кренуће тамо ПЦР тестирање”, рекла је Брнабић на конференцији за новинаре након седнице Председништва СНС.

Наиме, лабораторија ће бити у објекту од 150 квадрата изграђеном на земљишту Здравственог центра Косовска Митровица у близини Интерног одељења.

Влада Србије је у ту лабораторију уложила 12 милиона динара.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Селаковић: Ни око чега са тим људима не можете да се договорите

Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас у Бриселу, након нове рунде дијалога, да …